.

Bladlogo

INDKØBSKURV

Vare(r) Total: 0,00 DKK

Visa dankort

Citronsmåkager med fondant

Citronsmåkager med fondant

Citronsmåkager med fondant blomster 

Fra Odense Marcipan

Ingredienser

Til Citronsmåkager

  • 1/2 vaniljestang f.eks. polynesisk
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør blødt
  • 200 g hvedemel
  • 10 g kartoffelmel
  • 1 citron(er) økologisk

 Pynt/dekoration

  • 250 g Fondant hvid
  • Pulverfarver i f.eks. røde, gule og grønne nuancer
  • 1 cl vodka
  • 1 æggehvide(r) pasteuriseret
  • 4 spsk. flormelis
  • Lidt Majsstivelse til udrulning

Tilberedning

  1. Til citronsmåkager: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af flormelissen.
  2. Smuldr vaniljesukker, flormelis, blødt smør, hvedemel og kartoffelmel, til det minder om brødkrummer. Tilsæt fintrevet skal og saft fra citronen og saml dejen hurtigt. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl i 30 min.
  3. Rul dejen ud på en meldrysset bordplade til en tykkelse på ca. 4 mm og udstik små blomster. Placér dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180⁰ C i ca. 8-10 min., til de er gyldne. Lad småkagerne køle af på en bagerist.
  4. Til fondantblomster: Rul fondanten ud i et tyndt lag maizena til en tykkelse på ca. 2 mm. Udstik blomster tilsvarende småkagerne. Pensl småkagerne med en tyk glasur af æggehvide og flormelis og placér fondantblomsterne oven på småkagerne. Glasuren vil gøre, at fondanten limer sig fast.
  5. Bland pulverfarverne op med lidt vodka (som fordamper, når det tørrer) og mal direkte på fondanten. Lad det tørre i 5 min.

 

fest-Ideer-småkage-citron-limboparty.dk

Ved at browse denne side, accepterer du vores cookiepolitik. Find ud af mere her
x