.

Bladlogo

INDKØBSKURV

Vare(r) Total: 0,00 DKK

Visa dankort

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Klassiske Fastelavnsboller med Glasur

»Boller op, boller ned, boller i min mave, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade!«

Her en opskrift fra Ugebladet Søndag på klassiske fastelavnsboller med glasur. Nyd dem!

Ingredienser til 16 stk.

100 g smør
2 dl mælk
50 g gær
2 spsk sukker
1 æg
1 knivspids salt
Ca. 500 g hvedemel

1 sammenpisket æg til pensling

Pynt til klassiske fastelavnsboller:

100 g flormelis
1-3 spsk god kakao
Lidt kogende vand
Evt. ristede hasselnøddeflager på toppen

Sådan gør du

Smelt smørret, og lun mælken heri. Kom det i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg og salt, og ælt dejen med hvedemel, til den er glat og smidig.

Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Husk at dække den til.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og form 16 boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve en ½ time. 

Pensl bollerne med det sammenpisket æg.

Bag bollerne ved 200° i ca. 15-20 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.

Pynt: Rør en glasur af flormelis, kakaopulver og kogende vand, og kom en klat på midten af hver bolle. Drys hasselnøddefager over den våde glasur.

Ved at browse denne side, accepterer du vores cookiepolitik. Find ud af mere her
x