.

Bladlogo

INDKØBSKURV

Vare(r) Total: 0,00 DKK

Visa dankort

Rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage med blåbærfyld og chokoladespåner

Super god opskrift fra Isabellas.dk

Opskriften er til 10 personer

Bunde til rugbrødslagkage
• 150 g rugbrød ( mørkt rugbrød)
• 1 t sk bagepulver
• 100 g hasselnødder
• 2 spsk kartoffelmel
• 3 æg
• 170 g sukker
• Smør til formen


Fyld til rugbrødslagkage
• 250 g mascarpone (1 bæger)
• Kornene fra 1 vaniljestang (gem stangen til de syltede blåbær)
• Fintrevet citronskal fra en usprøjtet citron
• 2½ dl piskefløde, pisket til skum
• 3-4 spsk flormelis

Syltede blåbær
• 300 g frosne blåbær
• 4-6 spsk sukker
• Vaniljestangen (fra fyldet)

Pynt
Flager af mørk chokolade
Bunde
Blend rugbrødet, eller riv det fint på et rivejern. Bland rugbrød og bagepulver sammen. Blend nødderne fint, og vend dem i rugbrødsmassen sammen med kartoffelmel. Pisk æggene hvide med sukkeret (tager ca. 8 minutter). Vend forsigtigt rugbrødsblandingen i æggemassen. Kom dejen i en smurt springform (Ø 20 cm), og bag kagen i en 200° varm ovn i 20-25 minutter. Stik en spids kniv eller en træpind i midten af dejen, og tjek om kagen er gennembagt. Afkøl kagen på en bagerist. Flæk kagen til 2 bunde.


Fyld
Rør mascarpone, vaniljekorn og citronskal sammen, og vend det med flødeskummet, tilsæt flormelis, og vend forsigtigt sammen til en let creme.
Syltede blåbær
Varm bærrene i en lille gryde med sukker og vaniljestangen. Kog op og afkøl. Hæld saften fra bærrene i mascarponecremen lidt ad gangen, og vend det godt rundt. Læg den ene bund på et kagefad, og fordel de syltede bær over den. Kom derefter halvdelen af mascarponecremen på og derefter den sidste bund. Fordel resten af cremen på toppen af din rugbrødslagkage, og drys med chokoladeflager.

Tip Bag gerne bunden dagen før, men vent med at lægge din rugbrødslagkage sammen til kort før, den skal spises. Du kan skifte flødeskummet ud med græsk yoghurt 2 %, så er kagen knap så fed.

 

Fest Ideer-Rugbrødslagkage- blåbærfyld-chokoladespåner-limboparty.dk

Ved at browse denne side, accepterer du vores cookiepolitik. Find ud af mere her
x