Citronsmåkager med fondant
Citronsmåkager med fondant blomster
Fra Odense Marcipan
Ingredienser
Til Citronsmåkager
- 1/2 vaniljestang f.eks. polynesisk
- 100 g flormelis
- 150 g smør blødt
- 200 g hvedemel
- 10 g kartoffelmel
- 1 citron(er) økologisk
Pynt/dekoration
- 250 g Fondant hvid
- Pulverfarver i f.eks. røde, gule og grønne nuancer
- 1 cl vodka
- 1 æggehvide(r) pasteuriseret
- 4 spsk. flormelis
- Lidt Majsstivelse til udrulning
Tilberedning
-
Til citronsmåkager: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af flormelissen.
-
Smuldr vaniljesukker, flormelis, blødt smør, hvedemel og kartoffelmel, til det minder om brødkrummer. Tilsæt fintrevet skal og saft fra citronen og saml dejen hurtigt. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl i 30 min.
-
Rul dejen ud på en meldrysset bordplade til en tykkelse på ca. 4 mm og udstik små blomster. Placér dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180⁰ C i ca. 8-10 min., til de er gyldne. Lad småkagerne køle af på en bagerist.
-
Til fondantblomster: Rul fondanten ud i et tyndt lag maizena til en tykkelse på ca. 2 mm. Udstik blomster tilsvarende småkagerne. Pensl småkagerne med en tyk glasur af æggehvide og flormelis og placér fondantblomsterne oven på småkagerne. Glasuren vil gøre, at fondanten limer sig fast.
-
Bland pulverfarverne op med lidt vodka (som fordamper, når det tørrer) og mal direkte på fondanten. Lad det tørre i 5 min.