Fastelavnsboller
Klassiske Fastelavnsboller med Glasur
»Boller op, boller ned, boller i min mave, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade!«
Her en opskrift fra Ugebladet Søndag på klassiske fastelavnsboller med glasur. Nyd dem!
Ingredienser til 16 stk.
100 g smør
2 dl mælk
50 g gær
2 spsk sukker
1 æg
1 knivspids salt
Ca. 500 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Pynt til klassiske fastelavnsboller:
100 g flormelis
1-3 spsk god kakao
Lidt kogende vand
Evt. ristede hasselnøddeflager på toppen
Sådan gør du
Smelt smørret, og lun mælken heri. Kom det i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg og salt, og ælt dejen med hvedemel, til den er glat og smidig.
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Husk at dække den til.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og form 16 boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve en ½ time.
Pensl bollerne med det sammenpisket æg.
Bag bollerne ved 200° i ca. 15-20 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.
Pynt: Rør en glasur af flormelis, kakaopulver og kogende vand, og kom en klat på midten af hver bolle. Drys hasselnøddefager over den våde glasur.